آموزش زبان انگلیسی

 به روش زبان مادری

نویسنده: حمیدرضا ستوده

 یادگیری زبان انگلیسی با هر ضریب هوشی ای و هر سن و سالی امکان پذیر است و فقط ضریب هوشی تنها تاثیری که دارد در زودتر یا دیرتر یادگرفتن افراد دارد. ولی افراد بزرگسال بسیاری بر این باورند که آنها کشش یادگیری زبان انگیسی را ندارند و یا اینکه مدام به خودشان میگویند من دیگه از سنم برای یادگیری گذشته و نمیتوانم زبان یاد بگیرم و جملات منفی بسیاری دیگری که مانع از شروع آنها در امر یادگیری زبان میشود.

شاید باورتان نشود ولی محققان زیادی بر این باورند که بزرگتر ها حتی از کودکان هم زودتر میتوانند زبان یاد بگیرند . چون به اندازه کافی با کاربرد زبان آشنایی دارند و اینکه مغز انسان روز به روز در حال تقویت است و یک فرد بزرگسال مغزش نسبت به یک کودک بیشتر رشد کرده و لذا در امر یادگیری هم میتونه از یه بچه قوی تر عمل کنه.ولی به دلایلی که عرض خواهم کرد کودکان از بزرگسالان در امر یادگیری بسیار بسیار موفق تر بوده اند. چون آنها ترس از اشتباه ندارند. و با لذت تمام به یادگیریشان ادامه می دهند. ولی بزرگسالان مدام افکار منفی سراغشان میاید و مدام با خود میگویند نکنه یاد نگیرم نکنه سنم بالا رفته و مغزم نمی کشد نکنه این همه سال وقت بزارم و نتیجه نگیرم و فامیل و اطرافیانم مسخرم کنند و هزاران افکار منفی دیگر که باعث نرسیدن به هدفشان میشود و با این افکار یا بی خیال شروع یادگیری زبان میشوند و یا وسط راه ، یادگیری را رها میکنند و بیخال ادامش میشوند.

همانطور که همه ی ما میدانیم کودکان به هیچ وجه برای یادگیری زبان مادریشان در ابتدا کتاب نمیخوانند و یا به مدرسه نمی روند و یا گرامر بهشان یاد داده نمیشود. آنها در ابتدا فقط خوب گوش میدهند.و به محیط اطرافشان با دقت نگاه می کنند. و بشدت برای یادگیری هر چیزی کنجکاوند.آنها در حدود 2سال بدون اینکه از خودشان انتظار صحبت کردن داشته باشند فقط با دقت به اطرافیانشان گوش میدهند و سعی میکنند برای هر کلمه ای که یاد میگیرند یه تصویرسازی ذهنی داشته باشند . مثلا وقتی مادر به فرزندش میگوید بشین روی صندلی آنها لغت صندلی را همراه با تصویرش یاد میگیرند و این باعث میشه فرآیند یادگیری آنها خیلی سریع تر بشود.بعد از حدود 2 سال که خوب گوش دادند حالا شروع به صحبت کردن میکنند .البته غلط غلوط .آنها هیچ ترسی از غلط صحبت کردن ندارند و هیچ خجالتی هم ندارند از اینکه کسی آنها را مسخره کند.همین امر باعث میشه امر یادگیری بچه ها سریع تر بشود .بچه ها در موقعیت های مختلفی که صحبت میکنند به این نکته توجه دارند که بعد صحبت کردنشان بزرگتر ها چه واکنشی نشان میدهند.معمولا بزرگتر ها اگر بچه ها اشتباه صحبت کنند به آنها میگویند این کلمه یا جمله را اینطوری باید بگویی.لذا بچه ها از بازخورد بزرگتر ها میفهمند که جمله ای که گفتند آیا درست بوده یا خیر. هر ثانیه آنها درحال یادگرفتن اشتباهاتشان هستند.و روز به روز با بازخوردگرفتن از دیگران اشتباهاتشان کمتر و کمتر میشود تا اینکه میتونند زبان مادریشان را به نحو احسنت بدون رفتن به مدرسه یا خواندن کتاب یا یادگرفتن گرامر یاد بگیرند.

حال بنده قصد دارم از این روش که همه ما به خوبی توانسته ایم زبان مادریمان را یاد بگیریم استفاده کنم تا بدون نگرانی همه ی شما عزیزان بتونید زبان انگلیسی را یاد بگیرید.فکر نمیکنم کسی را بشناسید که به این روش زبان مادریش را نتوانسته یاد بگیره.شاید یکی زود تر و یکی دیرتر یاد گرفته باشه ولی بالاخره همه توانسته اند با این روش یاد بگیرند.

اما دوست دارم با شما صادق باشم و بگویم برای یادگیری به این روش(یعنی به روش زبان مادری) چه موانعی بر سر راهمان است.پس به دقت با من همراه باشید تا کامل برایتان توضیح بدم.

شاید تابحال دیده باشید افراد خارجی که می آیند در ایران زندگی بکنند بعد از گذشت 6 ماه بطور شگفت انگیزی زبان فارسیشون خوب میشود و به سرعت نور فارسی را در حال یادگیری هستند. علتش اینه که در محیط کاملا فارسی هستند و مثل بچه ها که در بالا  توضیح دادم مدام در حال شنیدن هستند اونم هر چیزی را با تصویرش یاد میگیرند و چون در محیط ایران، زبان جدید یاد می گیرند کاربرد درست استفاده از جملات و کلمات هم یاد میگیرند.

متاسفانه افراد زیادی در تبلیغاتشان میگویند که شما در 6 ماه یا 3 ماه زبان انگلیسی میتونید یاد بگیرید.ولی به صراحت میگویم که به این سرعت یادگیری زبان غیر ممکن است و فقط پولتان را هدر داده اید .و اگر یه تحقیق میدانی انجام بدید متوجه می شوید که بسیاری از کسانی به این روش جلو رفتند ناموفق بودند و نتیجه ای نگرفته اند.همانطور که در بالا گفتم بچه ها تا 2 سال فقط گوش می دهند و بعد از دو سال هم که شروع به حرف زدن میکنند کلی غلط غلوط حرف میزنند و یواش یواش زبان یاد میگیرند. لذا دوست داشتم در ابتدا با شما صادق باشم و بگویم که باید در یادگیری صبور باشید و همه چیز را به زمان بسپارید و شک نکنید که تاثیر شگفت این روش(آموزش به روش زبان مادری) را خودتان با پوست و گوشت و استخوانتان حس خواهید کرد.

از آنجایی که ما در خانواده و محیط و جامعه ی  کاملا فارسی زندگی می کنیم لذا مانند بچه ها که از بدو تولد در محیط زبانی مادریشان هستند ما نمیتوانیم از این موقعیت عالی بهره ببریم . راه حل اینه که در یک محیط انگلیسی زبان زندگی کنیم تا بتوانیم به این شیوه عمل کنیم و یا مثل افراد خارجی که در بالا گفتم در ایران میاییند و سریع فارسی یاد میگیرند ما هم به کشور انگلیس زبان بریم و خیلی زود زبانمان را تقویت کنیم و این روش هم به جز افراد محدودی برای همه امکان پذیر نمیباشد و بسیار پرهزینه است. ولی نگران نباشید من برنامه ریزی دقیقی برای شما انجام داده ام که کاملا به این شیوه(یادگیری به شیوه  زبان مادری) شما را نزدیک می کنم و این دغدغه را برطرف میکنم. پس با من همراه باشید تا در ادامه شرح کامل از آموزش هایم برای شما داشته باشم.

آموزش گرامر، در آموزش به این روش(منظور به روش زبان مادری) اصلا نیازی بهش نیست ولی به دلایلی که در ادامه توضیح خواهد داد ناچار به استفاده از گرامر هستم که البته انرژی اصلیمان را روی مواردی به غیر از گرامر خواهیم گذاشت.

و اما چرا مجبورم از گرامر استفاده کنم:

یک کودک وقتی به دنیا میاد درسته که کتاب نمیخونه و گرامر باهاش کار نمیشه ولی پدر و مادر و اطرافیانش اندازه میلیون ها کتاب در طی دو سال اول باهاش حرف میزنند و  این کودک کلیه کلمات را همراه با تصویر و کاربرد کلمات و جملات درون ذهنش جای میدهد. ولی آیا ما برای یادگیری زبان انگلیسی اندازه یه کودک باهامون کسی صحبت میکنه .آیا ما اندازه یه کودک محیط دور و ورمان انگلیسی زبان است.آیا ما به اندازه یه کودک هنگامی که میخواهیم تازه شروع به صحبت کردن بکنیم اعتماد بنفس داریم؟

 جواب خیر است.  درسته در یادگیری به روش زبان مادری نیازی به خواندن گرامر و کتاب  نیست ولی به شرطی که شبانه روز مثل یک بچه در محیط کاملا انگیسی باشیم نه کشور ما که کاملا فارسی است و به ندرت و خیلی کم یکی را پیدا میکنیم باهاش انگیسی صحبت کنیم.لذا مجبوریم که گرامر هم یاد بگیریم تا درست صحبت کردن را زودتر یاد بگیریم. ولی  قطعا گرامر در حاشیه آموزش من قرار دارد و همچون مدارس به هیچ وجه کلیت آموزش را روی گرامر قرار نخواهم داد. چرا که معتقدم اگر شما گرامر را هم آموزش نبینید با گذر زمان و زیاد شنیدن به طور ناخودآگاه یاد خواهید گرفت که جمله درست از غلط را تشخیص بدید و صحیح مکالمه بکنید. فقط استفاده از گرامر ما را در رسیدن به هدف یاری میکند و سرعت درست جمله ساختن را افزایش می دهد وگرنه اگر شما گرامر هم نخوانید زبان را به طور کاملا صحیح یاد میگرید فقط زمان یادگیریش طولانی تر میشود. فقط و فقط به علت اینکه فضای دور و ورمان بسیار فارسی است و اندازه کمی جملات انگلیسی میشنویم. به همین علت  در آموزش هایم از گرامر هم استفاده میکنم تا این کمبود را جبران کنم ولی با کتاب بسیار شیرین و ساده و و قابل فهم  Essential Grammar in Use با شما کار میکنم که در دنیا این کتاب گرامر جز محبوب ترین کتاب ها در امر یادگیری گرامر هستش  و به جرات میگم با اتمام این کتاب که صدرصد به زبان فارسی برایتان شرح خواهم داد ترس شما از گرامر خواهد ریخت و نگاهتان به گرامر عوض میشه و قول میدم که انقدر جذاب  و ساده برایتان باشد که بیشتر از بخش های دیگه براش وقت بگذارید.

 

اما این ترس از گرامر از کجا ناشی شده

 جای تاسف دارد که در مدارس ما بصورت گرامری و کتابی و خشک زبان یاد میدهند و تمام تمرکز و توانشان را فقط و فقط روی گرامر میگذارند که اکثرا از این شیوه لذت نمیبرند و خشک و کسل کننده برایشان میباشید و خروجی خوبی هم ندارند و بعد از گذراندن چند سال یادگیری که از سال هفتم تا دیپلم 6 سال میشود به این افراد بگوییم فقط 2دقیقه به زبان انگلیسی صحبت کنند آنها قادر به صحبت کردن نمیباشند و دست و پایشان را گم میکنند و سریع قرمز میشوند و خجالت شدیدی میکشنند.در حالی که این مدت زمان بسیاری است برای یادگیری زبان دوم ،ولی بعلت اینکه روش کاملا فسیل شده و ناکارمدی هستش، هیچ کس با این روش موفق نمیشود و از یادگیری زبان هم لذت نمیبرد.

اما از بحث گرامر که بیرون بیاییم میرسیم به مهم ترین بخشی که انرژیمان را قراره روی آن قرار بدیم. و آن  آموزش از طریق فیلم است.

در آموزشگاههای ما از ترم های خیلی بالا(سطح پیشرفته) به زبان آموزان میگویند که فیلم ببینند . در حالی که باید از ابتدای شروع به یادگیری زبان انگلیسی  فیلم ببینند و نه اینکه بزارند از ترم بالا تازه شروع به نگاه کردن فیلم بکنند.

 در فرهنگ ما ایرانیان، خیلی با آرامی صحبت میکنیم و عادت به شنیدن سریع صحبت کردن دیگران را نداریم ولی در فرهنگ امریکا و انگلیس با سرعت چند برابری نسبت به ما صحبت میکنند و وقتی ما ایرانیان ، شروع به دیدن فیلم های زبان اصلی میکنیم،  آنها به شدت سریع صحبت میکنند لذا این امر باعث میشود که ما خیلی سریع خسته بشیم و نتیجه نگیریم ،بنابراین دیدن فیلم را رها کنیم .اما راه حل این است ما در ابتدا از فیلم های آموزشی با سرعت پایین استفاده کنیم. در این فیلم ها سعی شده از جملات ساده تری استفاده کنند و سرعت مکالمات کنترل شده باشد تا زبان آموز بتواند از آن لذت ببرد و خسته نشودکه در ادامه بیشتر در این باره براتون توضیح خواهم داد.

من برای یادگیری زبان انگلیسی چهار بخش را برای شما در نظر گرفته ام که صد در صد افراد اگر با این بخش ها همراه باشند(البته اگر مثل بچه ها فکر کنند و افکار منفی  و ترس را کنار بگذارند)خواهند توانست زبان انگلیسی را یاد بگیرند.

برای اثبات مطالبی که در بالا نوشتم قصد دارم  40 درس(چهل درس) را بصورت صدرصد رایگان تقدیم شما عزیزان بکنم تا به این صورت شما زبان آموزان ، قلبا خیالتان راحت بشه که به این روش چقدر راحت و لذتبخش میشود زبان انگلیسی را فرا گرفت.

بخش هایی که برای شما در نظر گرفته ام به این شرح هستش:

  1. آموزش زبان از طریق سریال های آموزشی
    (این بخش شامل 9 درس رایگان هستش)
  2. کتاب 4000 لغت پرکاربرد زبان انگلیسی(4000 Essential English Words)
    (این بخش شامل 9 درس رایگان هستش)
  3. داستان های بسیار جذاب و ساده(ویژه افراد با سطح بسیار پایین)
    (این بخش شامل12 درس رایگان هستش)
  4. آموزش کتاب گرامر Essential Grammar in Use
    (این بخش شامل 9 درس رایگان هستش)
  5. . یک بخش دیگه هم هستش که در دنیا بسیار این مجموعه پرطرفدار و محبوب هستش ،که یک درس ازش قرار میدم که این بخش سوپرایز بمونه تا بعدا مفصل دربارش صحبت بکنم.

در ادامه برای آشنایی بیشتر عزیزان به توضیح بیشتر  هر کدام  از این بخش ها می پردازم:

1)آموزش از طریق سریال آموزشی:

در ابتدا من برای شما فیلم آموزشی ای آماده کردم که شما را میبرد در یک خانواده انگلیسی زبان و شما به راحتی میتوانید مانند یک کودک زبان یاد بگیرید. این سریال آموزشی که نام آن(English Way) هستش، چون جنبه آموزشی دارد لذا سرعت مکالمات بسیار پایین و قابل فهم هستش و دیگر خبری از سرعت بالا و آفات آن که در بالا گفتم دیده نمی شود . این فیلم مخصوص سطح مقدماتی است لذا از جملات و ساختارهای ساده استفاده شده تا شما اگر سطحتان خیلی پایین هم هست بتوانید این فیلم ها را دنبال کنید. بنده جملات را جز به جز برای شما به زبان فارسی توضیح میدم و نکات تلفظی را به شما یاد خواهم داد.با این روش شما وقتی کلمات را که یاد میگیرید، تصویر هم همزمان در ذهنتان برای هر لغتی دارید و اینطوری سرعت یادگیریتان چند برابر میشود و لغات ماندگاری بیشتری در ذهن شما دارند و همچنین آموزش لذتبخش  برایتان میشود.

2) کتاب 4000 لغت پرکاربرد زبان انگلیسی
(
4000 Essential English Words)

4000 کلمه ضروری انگلیسی نام سری کتابهایی است که توسط پرفسور پال نیشن نوشته شده است. نام انگلیسی این کتاب 4000 Essential English Words و نویسنده آن Paul Nation هستش. پرفسور پال نیشین استاد زبان شناسی کاربردی دانشکده مطالعات کاربردی زبان دانشگاه ویکتوریا از ولینگتون نیوزلند هستند. ایشان سابقه تدریس در دانشگاه های اندونزی، تایلند، فنلاند،ژاپن و امریکا را دارند.زمینه علاقه پرفسور آموزش زبان و یادگیری لغات در زبان انگلیسی هستش

تحقیقات زبان شناسی دهه گذشته نشان داده که بر خلاف تصور اکثر مردم، در بیشتر مکالمات روزمره تنها از ده درصد کلمات رایج در هر زبانی استفاده میشه که نتیجه عملی آن، امکان آموزش سریع بسیاری از زبان ها را تنها با یادگیری تعداد محدودی لغت فراهم میساخت … به طور مثال نشان داده شده که در اکثریت قریب به اتفاق مکالمات زبان انگلیسی تنها از چند صد لغت استفاده می گردد که پس از تسلط بر آنها میتوان تمرکز زبان آموز را بر نکات ریز آنها متمرکز ساخت.

4000 Essential English Words مجموعه ای  ششگانه  میباشد که به منظور آشنایی زبان آموزان با کلمات پر کاربرد زبان انگلیسی تدوین یافته است. کلمات فوق که با دقت فراوان و بر پایه مطالعات دقیق انتخاب شده اند .این مجموعه شامل پرتکرارترین و پرکاربردترین لغات زبان انگلیسی میباشد که شامل:

90% لغات مورد استفاده در داستان ها و رمان ها

80% لغات مورد استفاده در روزنامه ها متون آکادمیک

90%لغات مورد استفاده در مکالمه و نوشتار

این کتابها که در شش سری تهیه شده اند شامل 4000 لغات ضروری انگلیسی می شوند که هر زبان آموزی باید آنها را فرا بگیرد. هر کتاب بیش از 600 واژه را در خود دارد. واژگانی که در این کتابها آمده است جزو پرکاربردترین کلمات انگلیسی است.

شیوه متعارف این سری از کتابها دقیقا به فرم کلاسیک کتابهای لغت تنظیم شده که طی آن پس از تلفظ کلمه، معنی آن و سپس مثالهای از کاربرد آن گفته خواهد شد . هر کتاب از 30 داستان تشکیل شده است و هر درس 20 لغت جدید یاد خواهید . در بخش اول درس لغات جدید به همراه تعریف و مثال فراگرفته می شود و در بخش دوم لغات درس اول در قالب یک داستان زیبا برای زبان آموز خوانده خواهد شد.

3)داستان های بسیار جذاب و ساده:

این بخش درواقع مکمل بخش قبلی هستش و قصدم از قرار دادن این بخش این بود که افرادی که سطح زبانشون خیلی پایین هستش با این بخش سطح زبانشون را تقویت کنم. چون داستان هایش بسیار راحت تر از داستان های کتاب 4000 لغت پرکاربرد هستش لذا با این دستان های ساده این افراد از نظر لغت های ابتدایی سطحشون تقویت میشه.

4)آموزش کتاب گرامر  Grammar in Use

مجموعه English Grammar in Use  یکی از بهترین و کامل ترین کتاب هایی هستند که تاکنون در زمینه آموزش گرامر زبان انگلیسی در جهان تولید شده است. این مجموعه که توسط ریموند مورفی (Raymond Murphy) از انتشارات آکسفورد تولید شده است در سه سطح مقدماتی، متوسط و پیشرفته ارائه شده اند.

مجموعه English Grammar in Use را می توان یکی از مجموعه های کامل آموزش گرامر زبان انگلیسی از سطح پایه تا پیشرفته دانست. این مجموعه که از سری کتاب های دانشگاه Cambridge می باشد، به هدف ارتقای دانش گرامر زبان آموزان تهیه شده است. این مجموعه ارزشمند دارای سه سطح    :

Advanced    ،   Intermediate،   Essential   هستش.

ریموند مورفی  (Raymond Murphy) متولد Plymouth در جنوب انگلستان، نویسنده نام آشنا به ویژه کتاب های گرامری           می باشد.

وی به مدت 17 سال مشغول تدریس زبان انگلیسی در دانشگاه های آلمان و انگلستان بودند.

مورفی بعنوان یکی از موفق ترین اساتید و نویسندگان کتب زبان در دنیا شناخته می شود.

1200 دانشجوی عضو سایت
72 دوره اموزشی
700 ساعت ویدئو